bm-art@mts.rs
(021) 881-158
(021) 883-856
Close Menu

KOTLOVSKA ARMATURA (ZA KONTROLU I MERENJE) Indikator protoka (kontrolnik protoka) sa staklom i kuglicom PN 16/25 DN 15-25

Poz. Naziv Materijal
Kućište 
Cu-legura 
Poklopac 
Cu-legura 
Vizirno staklo 
Borosilikatno staklo 
Kuglica 
Poliamid 

Primena
Za vizuelnu kontrolu protoka tečnih fluida kroz cevovode.


Opis
Kućište indikatora je jednodelno, kompaktno, sa krajevima sa unutrašnjim navojem. Poklopac je navrnut na kućište, ujedno priteže poluloptu od stakla i njene zaptivače. U prostoru ispod stakla nalazi se kuglica koja je sasvim slobodna u tom prostoru, ali ne može ispasti napolje kroz priključke. Princip rada je sledeći: protok fluida svojom turbulencijom pokreće kuglicu u svim pravcima ispod stakla i njeno kretanje pokazuje da ima protoka. Staklena polulopta omogućuje da se ovo kretanje kuglice može videti i sa strane indikatora, ne samo čeono. Haotično kretanje kuglice je dobro jer ujedno sprečava taloženje nekih naslaga na staklo, odnosno čisti naslage zbog dužeg mirovanja fluida.

Ugradne dužine (ETE) su prema standardu proizvođača, a označavanje jasno i razumljivo.

Ispitivanje se vrši samo na nepropusnost kućišta i o tome se izdaju uverenja (potvrde) o kvalitetu.


Isporuka
U osnovnoj izvedbi indikatori se isporučuju sa kućištem od kvalitetnog mesinga, polulopta za očitavanje je od borosilikatnog stakla odgovarajućeg za zahtevane pritiske i kuglica je od poliamida. Ova kombinacija materijala omogućuje maksimalnu radnu temperaturu od 120 OC, i dobru hemijsku otpornost na većinu fluida gde se traži primena ovakvih indikatora. Priključci su izvedeni sa unutrašnjim cevnim navojem Rp prema standardu ISO 7-1.


Ugradnja
Pre ugradnje proveriti saosnost i kvalitet navoja na cevi. Na navoje staviti neki laki zaptivni materijal i navrtanje početi rukom dok se ne utvrdi pravilan međusobni položaj navoja, a zatim nastaviti alatom. Voditi računa da se indikator prihvata alatom na kraju koji se navrće na cev, nikako na suprotnom kraju. Kod završnog stezanja voditi računa da se cevni navoj može lako pretegnuti zbog konusa, a naročito u ovom slučaju kućišta od mesinga.

Osnovne mere indikatora protoka
DN (NPS) ETE H S
15 (1/2)
100
65
26
20 (3/4)
130
65
 
25 (1)
160
85
 

Sertifikati, diplome i priznanja

ISO sertifikat 9001:2015
ISO sertifikat 9001:2008
ISO sertifikat 9001:2000
Priznanje za nepovratni kanalizacioni ventil
Priznanje za ventil sa plovkom DN 1/2 "DO 4" PN 16
Povelja KGH
Medalja KGH
Povelja KGH

Reference

Ovo su samo neki od zadovoljnih klijenata sa kojima smo sarađivali i sa kojima još uvek sarađujemo.

Zanimljivosti


Kontakt

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa nama, ili želite dodatne informacije o našem proizvodnom programu, možete nas kontaktirati putem pošte, telefona, faxa ili e-maila.

Top